Skip to main content
Winterfair De Borkeld, een gezellige fair voor het goede doel

Winterfair De Borkeld, een gezellige fair voor het goede doel

Op zorgboerderij De Borkeld wordt op D.V. 14, 15 en 16 november voor de 8e keer een groots opgezette winterfair gehouden. Een winterfair voor jong en oud, een ontmoetingsplaats voor het hele gezin in ontspannen sferen, waarbij gezelligheid voorop staat. Ruim 70 middenstanders uit Rijssen en omgeving zullen hun waar tijdens de winterfair in grote en verwarmde tenten presenteren. Het totale overdekte vloeroppervlak van de beurstenten bedraagt ruim 1100m2. Naast de beursvloer staan er op het hele buitenterrein nog vele andere kramen opgesteld en worden er producten aangeboden die o.a. op Zorgboerderij De Borkeld of DAC de Molenhoek zijn gemaakt. Op de twee avonden zal het gehele terrein sfeervol verlicht zijn en zullen er vuurkorven staan opgesteld.

Activiteiten winterfair

Er staat weer veel te gebeuren deze dagen, een echte winterfair met diverse activiteiten voor jong en oud zoals een demonstratie van de klompenmaker , demonstratie van de brandweer en vele andere activiteiten. Voor de jeugd is er deze keer een kruip-sluiproute, een levensgroot dartbord, schieten met een buks of met pijl en boog. Dames in Rijssense klederdracht heten de bezoekers hartelijk welkom. Etenswaren in de vorm van vers bereide erwtensoep, oliebollen, kniepertjes, pannenkoeken, patat en natuurlijk de Rijssense hartjes zijn in overvloed te verkrijgen. Ook zal de visroker weer van de partij zijn.

Thema winterfair

Voor de tweede keer is het plan opgevat om een gedeelte van de tent in te richten als Bruidsplein. Op dit plein zijn een aantal standhouders aanwezig met o.a. bruidsmode, maatpakken voor de bruidegom, een bloemist voor de bruidsboeketten en decoraties, een fotograaf voor de trouwreportage en juwelier voor de ringen van de trouwdag. Een gezamenlijke actie van de standhouders voor toekomstige bruidparen wordt voorbereid.

Nieuwe winterfair

Naast de bestaande elementen van de fair zijn we jaarlijks op zoek naar nieuwe leuke en verrassende elementen op de fair. Dit jaar komt er een levensgroot dartbord, gaat de brandweer op zaterdag een aantal demonstraties geven. Ook is een rondrit in een echte brandweerauto mogelijk.

Organisatie winterfair

De activiteitencommissie wordt tijdens de fair bijgestaan door een groep enthousiaste vrijwilligers. Daarnaast wordt de organisatie ondersteund door vele bedrijven uit Rijssen die hun diensten belangeloos aanbieden. Om verkeersopstoppingen zoveel als mogelijk te voorkomen, zijn een aantal maatregelen getroffen. Zo koopt u bij vertrek van de fair een kaartje van €2,-- voor de uitrit vanaf de parkeerterreinen. De paden op het terrein zijn verbreed, zodat de doorstroom van het publiek is verbeterd.

Opbrengst winterfair

De opbrengst van deze winterfair gaat naar Stichting Zorgboerderij De Borkeld, Dagactiviteitencentrum de Molenhoek en woonlocatie de Burcht in Rijssen, uitgaande van Stichting gehandicaptenzorg Siloah, om de activiteiten voor deze deelnemers uit te kunnen breiden. U bent van harte welkom op  donderdag 14 november  van 16.00– 21.00  uur, vrijdag 15 november van 16.00 – 22.00 uur en zaterdag 16 november van 10.00 – 16.00 uur op de Borkeld 1 te Rijssen. Toegang is gratis. Parkeren  € 2,--