Winterfair 2017, een fair voor jong en oud

Winterfair 2017, een fair voor jong en oud

Op zorgboerderij De Borkeld wordt op D.V. 16, 17 en 18 november voor de 6e keer een groots opgezette winterfair gehouden. Een winterfair voor jong en oud, een ontmoetingsplaats voor het hele gezin in ontspannen sferen, waarbij gezelligheid voorop staat. Ruim 70 middenstanders uit Rijssen en omgeving zullen hun waar tijdens de winterfair in grote en verwarmde tenten presenteren. Het totale overdekte vloeroppervlak van de beurstenten bedraagt ruim 1100m2. Naast de beursvloer staan er op het hele buitenterrein nog vele andere kramen opgesteld en worden er producten aangeboden die o.a. op Zorgboerderij De Borkeld of DAC de Molenhoek zijn gemaakt. Op de twee avonden zal het gehele terrein sfeervol verlicht zijn en zullen er vuurkorven staan opgesteld.

ACTIVITEITEN WINTERFAIR

Er staat weer veel te gebeuren deze dagen, een echte winterfair met diverse activiteiten voor jong en oud zoals een roofvogelshow, hondendressuur en vele andere activiteiten.Dames in Rijssense klederdracht  heten de bezoekers hartelijk welkom. Het Rijssens museum geeft een foto-/ diapresentatie van oud-Rijssen. Daarnaast wordt er een 24 uurs haakmarathon georganiseerd voor het goede doel. Etenswaren in de vorm van vers bereide erwtensoep, oliebollen, kniepertjes, pannenkoeken, patat en natuurlijk de Rijssense hartjes zijn in overvloed te verkrijgen. Ook zal de visroker weer van de partij zijn. De kinderen kunnen rond het kampvuur weer broodjes bakken of meedoen met een workshop kopje met vogelvoer maken. De jongeren en ouderen van de dagactiviteiten laten hun schilder- en beeldhouwkunst en andere creaties zien. Kortom, een fair die je niet mag missen. Neem vrienden, familie en bekenden mee!

THEMA WINTERFAIR

Aan de winterfair is dit jaar het thema: “Winterse sferen” gehangen. Over het gehele terrein zal dit thema op allerlei manieren terugkomen. Standhouders wordt gevraagd dit thema ook in hun stand terug te laten komen.

NIEUWE ATTRACTIES

Naast de bestaande elementen van de fair zijn we jaarlijks op zoek naar nieuwe leuke en verrassende elementen op de fair. Dit jaar komt er een klauter en klimwand, zal er een smid zijn vakmanschap tonen en zijn we nog in gesprek met een ganzenhoeder, die gedurende de fair over het terrein loopt met zijn ganzen.

ORGANISATIE WINTERFAIR

De activiteitencommissie wordt tijdens de fair bijgestaan door een groep enthousiaste vrijwilligers. Daarnaast wordt de organisatie ondersteund door vele bedrijven uit Rijssen die hun diensten belangeloos aanbieden.Om verkeersopstoppingen zoveel als mogelijk te voorkomen, zijn een aantal maatregelen getroffen. Zo koopt u bij vertrek van de fair een kaartje van €1,-- voor de uitrit vanaf het parkeerterrein. De paden op het terrein zijn verbreed, zodat de doorstroom van het publiek is verbeterd.

OPBRENGST WINTERFAIR

De opbrengst van deze winterfair gaat naar Stichting Zorgboerderij De Borkeld, Dagactiviteitencentrum de Molenhoek en woonlocatie de Burcht in Rijssen, uitgaande van Stichting gehandicaptenzorg Siloah, om de activiteiten voor deze deelnemers uit te kunnen breiden. U bent van harte welkom op  donderdag 16 van 16.00– 21.00  uur, vrijdag 17 november van 16.00 – 22.00uur en zaterdag 18 november van 10.00 – 16.00 uur op de Borkeld 1 te Rijssen. Toegang is gratis.