Voorbereidingen Winterfair de Borkeld in volle gang

De afgelopen maanden is er weer volop gewerkt aan de realisatie van de 4e editie van Winterfair de Borkeld. Ook dit jaar belooft de fair weer een happening te worden voor jong en oud.

Door de commissie is er volop gewerkt aan de punten van aandacht. Zo is dit jaar de verkeersregulatie naar de fair nog beter geregeld. Er wordt gestreefd om de vertraging in het verkeer tot een minimum te beperken. Ook de doorlooproute over het terrein van Zorgboerderij de Borkeld is onder de loep genomen. Zo zijn de paden op de knelpunten verbreed en is de looproute aangepast.

Thema

Nieuw is o.a. dat de fair een thema heeft mee gekregen: "Sterk in ambachtelijk werk". Dit thema willen we door de hele fair heen laten zien. Zo zullen er een aantal oude ambachten worden getoond, zoals o.a. een wilgenvlechter, klompenmaker, imker en tingieter. Daarnaast werkt het Rijssens museum en het Leemspoor mee aan de fair.

Opening

Dit jaar zal de Winterfair officieel geopend worden door wethouder Tijhof van de gemeente Rijsen-Holten. De organisatie ziet deze gemeentelijke betrokkenheid bij de winterfair als een compliment voor het vele werk wat in de afgelopen jaren door de commissie is verricht. De winterfair heeft een regionale uitstraling gekregen. Bezoekers uit heel Nederland hebben het afgelopen jaar de moeite genomen om de fair te bezoeken. Rijssen-Holten is hiermee op een positieve manier op de kaart gezet.

Goede doel

Niet vergeten mag worden dat de opbrengsten van de fair naar een goed doel gaan. Het geld komt namelijk ten goede aan mensen met een lichamelijke en verstandelijke beperking, hetzij jong of oud. Zo kunnen activiteiten verder worden uitgebouwd of hulpmiddelen worden aangeschaft. Op de fair willen we hier de nodige voorbeelden van laten zien.


Winterfair de Borkeld wordt gehouden op 12 en 13 november van 16.00 - 21.00uur en op zaterdag 14 november van 10.00 - 16.00uur. Adres: De Borkeld 1a te Rijssen-Holten.